עו"ד רשלנות רפואית בצפון אורית בן שושן

עורך דין רשלנות רפואית בצפון

כשהמערכת הרפואית פוגעת במקום לרפא

המערכת הרפואית בישראל, מתגאה בהישגיה ובאיכות הטיפול שהיא מעניקה. אך מה קורה כשהמערכת שאמורה לרפא דווקא פוגעת? כשטעות רפואית משנה את מסלול חייו של אדם? אני, עו"ד אורית בן שושן, מייצגת מזה שנים רבות את אלו שהפכו לקורבנות של רשלנות רפואית.

במשרד שלי, פיתחנו מומחיות ודרכי עבודה ייחודים שבעזרתם אנחנו מצליחים להגיע לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. אנחנו מכירים את סדרי העבודה, את המחלקות השונות ובזכות הניסיון הרב אנחנו מתרגמים את המידע הרפואי המורכב לכדי טיעונים משפטיים חזקים.

אז מה בעצם סדר הדברים? ואיך נגיע להצלחה בעולם הרשלנות הרפואית? במאמר הבא סקרתי עבורכם את כל מה שצריך לדעת לפני שתובעים ברשלנות רפואית.

יסודות תביעת רשלנות רפואית

כאמור על התובע נדרש להוכיח מספר דברים על מנת שתיק הרשלנות הרפואית יהיה מוצלח ובעל סיכויי גבוהים. ראשית, עליו להוכיח שאכן הייתה התרשלות וכמובן שהוא גם סובל מנזק. הדבר האחרון שצריך להוכיח הוא שיש קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק.

1. התרשלות

יש להראות כי הרופא או המוסד הרפואי חרגו מרמת הזהירות הסבירה המקובלת בפרקטיקה הרפואית. כלומר, שהייתה סטייה מהנורמה המקובלת בתחום הרפואי, כפי שרופא סביר היה נוהג בנסיבות דומות. נדרש חוות דעת של מומחה רפואי שיצביע על ההתרשלות.

2. נזק

על התובע להוכיח שנגרם לו נזק ממשי, בין אם מדובר בנזק גופני, נפשי או כלכלי. נזק זה יכול להיות זמני או קבוע, אך עליו להיות מוחשי ומוכח באמצעות מסמכים רפואיים, עדויות מומחים או ראיות אחרות.

3. קשר סיבתי

– יש להוכיח קשר ישיר בין ההתרשלות לבין הנזק שנגרם. כלומר, שהנזק לא היה נגרם אלמלא הרשלנות של הרופא או המוסד הרפואי. לעיתים, נדרש להוכיח כי הרשלנות תרמה באופן מהותי להחמרת מצבו של המטופל, גם אם לא הגורם הבלעדי לנזק.

סוגי התרשלות רפואית

ישנם 3 סוגים עיקריים של רשלנות רפואית. ראשית, צריכים לאבחן איזו התרשלות נעשתה.

התרשלות באבחון

התרשלות באבחון רפואי היא אחת מהטעויות הרפואיות הנפוצות והמשמעותיות ביותר, שכן אבחון נכון ומדויק הוא השלב הראשון והחשוב ביותר בתהליך הרפואי. כאשר רופא אינו מזהה כראוי את מצבו של המטופל, הדבר עלול להוביל לטיפול שגוי, עיכוב בטיפול חיוני או היעדר טיפול כלל.

מעבר לדוגמאות שהוזכרו, ישנם מקרים שבהם רופאים מתעלמים מגורמי סיכון ידועים או מממצאים מחשידים בבדיקות רפואיות. למשל, אם מטופל מגיע עם תסמינים של שבץ מוחי והרופא מפספס את האבחון הנכון בשל חוסר תשומת לב או חוסר ניסיון, התוצאה עלולה להיות נזק מוחי בלתי הפיך שהיה ניתן למנוע באמצעות טיפול מהיר.

בנוסף, במערכת הבריאות העמוסה של ישראל, רופאים רבים נמצאים תחת לחץ כבד ומטופלים עלולים לסבול מאבחון רשלני כתוצאה מחוסר זמן לביצוע בירור מעמיק. זה נכון במיוחד בבתי חולים ציבוריים שבהם זמני ההמתנה ארוכים, ולעיתים בדיקות חשובות נדחות או לא מתבצעות בזמן.

רשלנות באבחון אינה מוגבלת לרופאים בלבד – לעיתים מדובר גם בטעות של טכנאי הדמיה שפענח באופן שגוי צילום רנטגן או MRI, או של רופא משפחה שלא הפנה את המטופל למומחה המתאים.

השלכות האבחון השגוי חורגות מהנזק הפיזי – הן משפיעות גם על רווחתו הנפשית של המטופל. כאשר מטופל סובל מכאבים או תסמינים מתמשכים, והוא אינו מקבל אבחנה נכונה, הדבר יכול לגרום לו תסכול רב, חרדה ואובדן אמון במערכת הבריאות.

רשלנות רפואית בצפון

התרשלות בבחירת הטיפול

גם כאשר האבחון נכון, קיימת חשיבות מכרעת לבחירת הטיפול המתאים ביותר למטופל. החלטה שגויה על מסלול הטיפול יכולה לנבוע מחוסר ידע עדכני, אי-היכרות עם אפשרויות טיפול מתקדמות, או אפילו משיקולים כלכליים או מערכתיים שאינם קשורים לרווחת המטופל.

אחת הדוגמאות הבולטות היא כאשר רופאים ממשיכים להשתמש בפרוטוקולים רפואיים ישנים, למרות שקיימות שיטות חדשות, בטוחות ויעילות יותר. לדוגמה, אם רופא מחליט להעניק טיפול תרופתי מסוים למרות שקיימת תרופה חדשה ומתקדמת יותר עם פחות תופעות לוואי, ייתכן כי מדובר ברשלנות רפואית.

בנוסף, בחירת טיפול לא מתאימה עשויה לנבוע מהתעלמות מהמצב הרפואי הכולל של המטופל. לדוגמה, אם אדם סובל ממחלת רקע חמורה והרופא אינו לוקח זאת בחשבון בעת מתן טיפול מסוים, הוא עלול לגרום לנזק חמור או לתופעות לוואי מסוכנות.

התרשלות בבחירת הטיפול יכולה לכלול גם חוסר התייעצות עם מומחים רלוונטיים. כאשר רופא משפחה מחליט על טיפול מורכב מבלי להפנות את המטופל לקרדיולוג, אונקולוג או מומחה אחר, הדבר עלול לגרום לפספוס הזדמנויות טיפוליות קריטיות.

במקרים מסוימים, קיימים גם שיקולים מערכתיים שמשפיעים על בחירת הטיפול, כמו אילוצים תקציביים של קופות החולים או זמינות של ציוד רפואי מתקדם רק בבתי חולים פרטיים. במקרים כאלו, ייתכן שהמטופל כלל אינו מודע לכך שקיימות אפשרויות טיפול נוספות, והדבר עלול להיחשב כרשלנות רפואית חמורה.

התרשלות בביצוע הטיפול הרפואי

לאחר שהתקבלה ההחלטה על סוג הטיפול, חשוב שהביצוע יהיה מדויק ומקצועי, בהתאם לסטנדרטים הרפואיים הגבוהים ביותר. טעויות בביצוע הטיפול עלולות להתרחש בכל שלב: בעת ניתוח, מתן תרופות, ביצוע בדיקות רפואיות, הליכים פולשניים ועוד.

אחד מסוגי הרשלנות הבולטים הוא טעויות במהלך ניתוחים. דוגמאות לכך כוללות ביצוע ניתוח במקום הלא נכון בגוף, פגיעה באיברים פנימיים שלא לצורך, או אפילו מקרים חמורים של השארת כלי ניתוח בתוך גופו של המטופל. טעויות אלו עלולות להוביל לזיהומים, סיבוכים רפואיים, צורך בניתוחים חוזרים ואף לסיכון חיי המטופל.

גם בתחום מתן התרופות ישנן טעויות חמורות, כמו מתן מינון שגוי או מתן תרופה שאליה המטופל אלרגי. לדוגמה, מטופל שמקבל אנטיביוטיקה שהוא רגיש אליה ללא שבוצעה בדיקה מקדימה, עלול לסבול מתגובה אלרגית מסכנת חיים.

בנוסף, טיפול רפואי רשלני יכול לנבוע משימוש בציוד פגום או לא תקין. למשל, מכשירי הדמיה לא מכוילים כראוי עלולים להפיק תוצאות לא מדויקות, וציוד סטרילי לא תקין עלול להוביל לזיהומים חמורים במהלך פרוצדורות רפואיות.

תחום נוסף שבו מתרחשות טעויות הוא טיפול לאחר ניתוח. כאשר צוות רפואי אינו מעניק למטופל הנחיות נכונות להחלמה, או שאינו מבצע מעקב נאות אחר מצבו, עלולים להתפתח סיבוכים שיכלו להימנע.

לבסוף, חוסר תשומת לב של הצוות הרפואי, כמו השארת מטופל ללא השגחה מספקת לאחר הליך רפואי משמעותי, עלול להוביל לאירועים רפואיים מסכני חיים. למשל, חולה המאושפז במחלקת טיפול נמרץ ואינו מקבל מעקב מתאים עלול לסבול מהידרדרות פתאומית במצבו ללא התערבות בזמן אמת.

הוכחת נזק

הוכחת הנזק היא אחד השלבים הקריטיים ביותר בהליך המשפטי במסגרת תביעת רשלנות רפואית, שכן גם אם תוכח התרשלות של הרופא או הצוות הרפואי, ללא נזק ממשי – התביעה עשויה להידחות או להוביל לפיצוי נמוך.

מהו נזק בתביעת רשלנות רפואית?

נזק בתביעת רשלנות רפואית מוגדר כהשלכה שלילית על מצבו הרפואי, הפיזי, הנפשי או הכלכלי של המטופל, אשר נגרמה כתוצאה ישירה מהתרשלות הרופא. נזק זה יכול לכלול:

  1. נזק גופני – פגיעה פיזית כתוצאה מהטיפול הרשלני, למשל נכות, אובדן איבר, הידרדרות במצב הרפואי או כאבים כרוניים.
  2. נזק נפשי – טראומה, חרדות, דיכאון, או מצוקה נפשית שנגרמו כתוצאה מהטיפול הלקוי או מחוויית רשלנות רפואית.
  3. נזק כלכלי – הוצאות רפואיות נוספות, אובדן ימי עבודה, ירידה בכושר ההשתכרות או הוצאות עבור שיקום וטיפולים עתידיים.
  4. קיצור תוחלת חיים – במקרים חמורים, ניתן לטעון כי הרשלנות הובילה לקיצור משמעותי של תוחלת החיים הצפויה של המטופל.
  5. נזק תוצאתי – נזקים עקיפים שנגרמו למטופל ולמשפחתו, כגון צורך בהשגחה צמודה או פגיעה באיכות החיים

כיצד מוכיחים קיומו של נזק במסגרת תביעת רשלנות רפואית?

כדי שהתובע יוכל לזכות בתביעת רשלנות רפואית, עליו לספק ראיות חותכות לקיומו של נזק מוחשי. לשם כך, יש להשתמש באמצעי הוכחה מגוונים, ביניהם:

  1. תיעוד רפואי – מסמכים רפואיים לפני ואחרי האירוע הרשלני, כולל תיק רפואי, צילומי רנטגן, בדיקות דם, MRI, חוות דעת רפואיות ועוד.
  2. חוות דעת רפואית מומחית – חוות דעת של רופא מומחה בתחום הרלוונטי, אשר תעיד כי אכן נגרם נזק, מהו אופיו, ועד כמה הוא חמור.
  3. תיעוד הוצאות כספיות – קבלות ואסמכתאות על טיפולים רפואיים, תרופות, שיקום והוצאות נלוות.
  4. עדויות אישיות – עדויות של המטופל, משפחתו או גורמים רפואיים המעידים על ההשלכות של הרשלנות על חייו.
  5. חוות דעת פסיכולוגית/פסיכיאטרית – אם מדובר בנזק נפשי, נדרשת חוות דעת של איש מקצוע שיאבחן את מצבו של הנפגע.

רף ההוכחה המשפטי לנזק בתביעת רשלנות רפואית

בית המשפט בוחן את חומרת הנזק ואת השפעתו על חיי התובע, תוך שימוש במסמכים רפואיים, חוות דעת מומחים וראיות נוספות. ככל שהנזק חמור יותר וניתן להוכיח את השפעתו בצורה ברורה יותר – כך הסיכוי לקבלת פיצוי גבוה עולה.

בנוסף, נדרש להוכיח כי הנזק שנגרם אינו תוצאה של מצב רפואי קיים אלא תוצאה ישירה של הרשלנות הרפואית. לשם כך, לעיתים מתקיים דיון רפואי-משפטי בין המומחים הרפואיים של שני הצדדים, אשר מציגים ניתוחים רפואיים ואנליזות של המצב הבריאותי לפני ואחרי הרשלנות.

הקשר הסיבתי – איך מוכיחים שהרשלנות היא שגרמה לנזק?

בתביעות רשלנות רפואית, חשוב לא רק להראות שהייתה טעות של הרופא, אלא גם שהטעות הזו באמת גרמה לנזק. כלומר, אם הרופא התרשל, אבל הנזק היה קורה בכל מקרה – אין עילה לתביעה.

לדוגמה, אם בבית חולים בחיפה רופא לא אבחן בזמן מחלה קשה, אך גם אבחון מוקדם לא היה משנה את סיכויי ההחלמה – יהיה קשה לטעון לקשר סיבתי. לעומת זאת, אם ניתן להוכיח שאבחון מוקדם היה מאפשר טיפול מציל חיים, זה חיזוק משמעותי לתביעה.

כדי להוכיח את הקשר הזה, נעזרים בדרך כלל במומחים רפואיים שמשווים בין מה שקרה בפועל לבין מה שהיה יכול לקרות עם טיפול נכון. במקרים מסוימים, אפילו אם לא ניתן להוכיח ב-100% שהרשלנות היא שגרמה לנזק, אפשר להראות שהיא צמצמה משמעותית את סיכויי ההחלמה – וזה יכול להספיק כדי לקבל פיצוי.

לכן, אם אתם חושדים שנפגעתם מרשלנות רפואית, חשוב לבדוק לא רק אם הייתה טעות, אלא גם איך היא השפיעה בפועל על המצב הבריאותי שלכם.

רשלנות רפואית בחיפה

חוות דעת בתביעת רשלנות רפואית בצפון

בתביעות רשלנות רפואית, חוות דעת רפואית היא לא רק מסמך טכני – היא יכולה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון. בלי חוות דעת של מומחה רפואי, קשה מאוד להוכיח את הקשר בין הטעות הרפואית לנזק שנגרם, ולכן זהו שלב קריטי בכל תביעה.

אבל המציאות מורכבת יותר. לא תמיד קל למצוא רופא שמוכן להעיד על טעויות של קולגות. עולם הרפואה, גם בחיפה ובכל הארץ, מתאפיין ב**"קשר שתיקה"** – תופעה שבה רופאים נמנעים מלהעיד נגד רופאים אחרים, מתוך סולידריות מקצועית או חשש לפגיעה במוניטין שלהם.

לכן, אחת המשימות החשובות ביותר בעבודה שלנו היא לאתר את המומחה המתאים ביותר – כזה שלא רק מבין היטב את התחום הרפואי הרלוונטי, אלא גם מוכן לעמוד מאחורי חוות דעתו בבית המשפט. לעיתים יש צורך לפנות למומחים מחוץ לאזור חיפה כדי לקבל חוות דעת אובייקטיבית וחזקה יותר.

המומחה לא רק מספק מסמך רשמי – הוא זה שיכול להסביר לשופטים בדיוק מה קרה ולמה זה נחשב לרשלנות רפואית. בעזרתו, אפשר להראות איך טעות רפואית גרמה לנזק ולדרוש פיצוי הולם על הסבל וההשלכות של המקרה.

אם אתם מרגישים שנפגעתם מרשלנות רפואית, חשוב להבין שחוות דעת רפואית היא לא משהו שכדאי להתפשר עליו. זהו הצעד הראשון בדרך להוכחת התביעה שלכם ולקבלת הצדק שמגיע לכם.

נפגעתם מרשלנות רפואית בצפון? אל תשאירו את זה ליד הגורל

רשלנות רפואית עלולה לשנות חיים – אבחון שגוי, טיפול לא נכון או טעות במהלך ניתוח יכולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים. אבל אתם לא חייבים להתמודד עם זה לבד.

כדי לקבל את הפיצוי שמגיע לכם, צריך לבנות תיק מבוסס, להשיג חוות דעת רפואיות חזקות ולפעול בנחישות מול המוסדות הרפואיים וחברות הביטוח. בדיוק בשביל זה אני כאן.

אני, עו"ד אורית בן שושן, מתמחה בתביעות רשלנות רפואית בצפון, ומלווה את לקוחותיי בדרך לצדק ופיצוי ראוי. בעזרת הניסיון והידע שצברתי, אני אאבק עבורכם כדי לוודא שהזכויות שלכם לא יישארו על הנייר.

צרו קשר עוד היום לפגישת ייעוץ ללא התחייבות!
יחד, נבדוק את המקרה שלכם ונבין איך אפשר להשיג עבורכם את מה שמגיע לכם.

1 מחשבה על “עורך דין רשלנות רפואית בצפון”

  1. פינגבאק: נפגעתם מרשלנות רפואית? המדריך לתביעת פיצויים | עו"ד אורית בן שושן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השארת פרטים